Десерт със сирене „Рикота”, кисело мляко и ягоди
Време за приготвяне
15 мин
Трудност
категория
- Десерти
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
цедено кисело мляко
100 г
сирене „Рикота”
100 г
подсладено кондензирано мляко
2 броя
портокали
200 г
ягоди
30 мл
тъмен ром
50 г
захар
10 г
бурбонска ванилова захар
200 г
бишкоти
Приготвяне
1
Ягодите се почистват и се режат на осем по дължина. Поръсват със захарта, заливат се с рома и се оставят да се мариноват 2–3 часа.
2
Киселото мляко се разбърква с рикотата, кондензираното мляко, настърганата кора от 1 портокал и ваниловата захар.
3
Сокът от портокалите се изцежда. Бишкотите се потопяват в него една по една. Върху всяка бишкота се поставя от крема. Десертът се декорира с ягодите.