Чийзкейк с малини


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

За основата:
  • 200 г.
    бисквити (тип „Закуска“)
  • 100 г.
    разтопено масло

За крема:
  • 500 г.
    крема сирене (тип „Филаделфия“)
  • 200 мл.
    сладкарска сметана
  • 100 г.
    захар
  • 1 ч.л.
    ванилова есенция
  • 2
    яйца

За малиновия слой:
  • 200 г.
    малини (свежи или замразени)
  • 2 с.л.
    захар
  • 1 ч.л.
    лимонов сок
  • 1 ч.л.
    нишесте (по желание, за сгъстяване)

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Смелете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Разпределете сместа в тава с подвижен ринг (Ø 20–22 см), притиснете равномерно и охладете за 15 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте крема сиренето със захарта и ванилията, добавете яйцата едно по едно, после сметаната.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Изсипете крема върху охладената основа.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Печете на 160°C около 50 минути – центърът трябва леко да се поклаща.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставете чийзкейка да се охлади напълно, след което го приберете в хладилник за поне 4 часа (или за една нощ).
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    За малиновия топинг загрейте малините със захарта и лимоновия сок.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание добавете нишесте, разтворено в малко вода, за по-гъст слой.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладете и изсипете върху готовия чийзкейк.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Декорирайте с пресни малини, мента или пудра захар. 

Подобни рецепти