Брауни с шоколадов ганаш, орехи и карамелен сос


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

120 г
краве масло
4 бр.
яйца
100 г
пудра захар
40 г
какао на прах
120 г
брашно
70 г
нарязани орехи
100 г
захар
300 г
шоколад
2 пакетчета
ванилова захар
300 мл
животинска сметана
1 ч. л.
сода за хляб

Приготвяне

1


Маслото се разтопява, сваля се от огъня и се добавя 100 г от нарязания шоколад. Разбърква се, докато сместа стане гладка. Охлажда се на стайна температура.

2
Брашното, какаото, содата, пудрата и 1 пакет ванилова захар се смесват. Слагат се яйцата, 50 мл вода и разтопеният шоколад. Разбива се добре и се изсипва в тава (33х23 см), застлана с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 160ºC фурна за 35 минути. Охлажда се.
3
Останалият шоколад се нарязва и се залива с 200 мл загрята сметана. Разбърква се, докато се разтопи и стане кремообразен.
4
Браунито се залива веднага с ганаша и се заглажда равномерно. Оставя се да се охлади и се нарязва на големи квадрати.
5
Захарта за соса се разтопява в съд с дебело дъно. Щом стане кехлибарена, внимателно се налива останалата сметана и се бърка на слаб огън, докато сосът стане кремообразен. Слага се останалата ванилова захар и се разбърква.
6
Браунито се поръсва с нарязаните орехи и с карамеления сос и се поднася.

Подобни рецепти