Зелена супа с киселец


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    картофи
  • 1 бр.
    морков
  • 100 г
    лук
  • 1200 мл
    пилешки бульон
  • 200 г
    прясно зеле
  • 100 г
    листа от киселец
  • 100 г
    заквасена сметана
  • 1 бр.
    яйца
  • 1 ч. л.
    наситнен копър
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз
  • 2 с. л.
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зелето и киселецът се нарязват на ивици.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се наситнява и се запържва в разтопеното масло, докато стане прозрачен.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се пилешкият бульон, нарязаните на кубчета морков и картофи и след като заврат, се готви 15 минути. Слагат се киселецът, зелето и магданозът и се отстранява от огъня.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със сол и черен пипер и супата се оставя покрита за 5 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на половини по дължина.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    В чинии се слага парче яйце, лъжица заквасена сметана, малко копър и се залива с топлата супа.

Подобни рецепти