Зелена салата с репички и цедено мляко


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    зелена салата
  • 2 стръка
    пресен чесън
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 1 връзка
    репички
  • 1 бр.
    краставица
  • 200 г
    цедено кисело мляко
  • 30 мл
    олио
  • 15 мл
    бял винен оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зелената салата, пресният лук и чесън се режат на ситно, а обелената краставица и репичките – на кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Смесват се в голяма купа, овкусяват се със сол, олио и оцет. Разбъркват се.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Салатата се гарнира с цеденото мляко. Поднася се веднага, по желание с накълцани сурови орехи.

Подобни рецепти