Зелена салата с репички и цедено мляко
recipes.details.information.totalcookingtime
15 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty
recipes.categoryinfo
recipes.details.ingredients.title
recipes.details.ingredients.for
recipes.details.ingredients.servings
1 бр.
зелена салата
2 стръка
пресен чесън
1 връзка
пресен лук
1 връзка
репички
1 бр.
краставица
200 г
цедено кисело мляко
30 мл
олио
15 мл
бял винен оцет
recipes.details.steps.title
1
Зелената салата, пресният лук и чесън се режат на ситно, а обелената краставица и репичките – на кубчета.
2
Смесват се в голяма купа, овкусяват се със сол, олио и оцет. Разбъркват се.
3
Салатата се гарнира с цеденото мляко. Поднася се веднага, по желание с накълцани сурови орехи.