Воловани със спанак, горгонзола и орехи


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    бутертесто
  • 500 г
    листа от пресен спанак
  • 100 г
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 150 г
    сирене „Горгонзола”
  • 2 бр.
    яйца
  • 2 с. л.
    сусам
  • 60 г
    орехови ядки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва върху плот и от него се изрязват кръгове с помощта на ринг. От половината кръгове с по-малък ринг се изрязват по-малки.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Основите се намазват с разбито яйце и върху тях се поставят кръговете с дупка, които също се намазват с яйцето. Тестото се надупчва в средата с вилица и внимателно се прехвърлят в подходяща тава, покрита с пергаментова хартия.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Волованите се пекат в загрята на 200°С фурна, докато станат леко златисти, около 10-12 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се накъсва, посолява се и се изцежда с ръце. Добавя се наситненият лук, смачканият чесън, другото яйце, натрошената горгонзола и черен пипер и се разбърква добре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    В изпечените воловани се слага по една лъжица от плънката, подреждат се в тава, в средата се слага половин орехова ядка и леко се притиска.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсват се със сусам и се пекат за 5 минути в загрята на 180ºC фурна, докато станат златисти.

Подобни рецепти