Воловани със спанак, горгонзола и орехи


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
бутертесто
500 г
листа от пресен спанак
100 г
лук
1 скилидка
чесън
150 г
сирене „Горгонзола”
2 бр.
яйца
2 с. л.
сусам
60 г
орехови ядки

Приготвяне

1
Тестото се разточва върху плот и от него се изрязват кръгове с помощта на ринг. От половината кръгове с по-малък ринг се изрязват по-малки.
2
Основите се намазват с разбито яйце и върху тях се поставят кръговете с дупка, които също се намазват с яйцето. Тестото се надупчва в средата с вилица и внимателно се прехвърлят в подходяща тава, покрита с пергаментова хартия.
3
Волованите се пекат в загрята на 200°С фурна, докато станат леко златисти, около 10-12 минути.
4
Спанакът се накъсва, посолява се и се изцежда с ръце. Добавя се наситненият лук, смачканият чесън, другото яйце, натрошената горгонзола и черен пипер и се разбърква добре.
5
В изпечените воловани се слага по една лъжица от плънката, подреждат се в тава, в средата се слага половин орехова ядка и леко се притиска.
6
Поръсват се със сусам и се пекат за 5 минути в загрята на 180ºC фурна, докато станат златисти.

Подобни рецепти