Грейпфрутите се филетират. Авокадото се разрязва на две, отстранява се костилката и месестата част се нарязва на филийки. Лукът се нарязва на полумесеци.
2
В купа се разбиват маслиновото масло, оцетът, сол и черен пипер.
3
В друга купа се смесват лукът, филетата от грейпфрут, авокадото и руколата.
4
Поливат се с дресинга и всичко се разбърква. Поднася се веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
3 бр.
червен грейпфрут
2 бр.
авокадо
120 г
рукола
1 глава
червен лук
6 с.л.
маслиново масло
2 с.л.
ябълков оцет
Приготвяне
1
Грейпфрутите се филетират. Авокадото се разрязва на две, отстранява се костилката и месестата част се нарязва на филийки. Лукът се нарязва на полумесеци.
2
В купа се разбиват маслиновото масло, оцетът, сол и черен пипер.
3
В друга купа се смесват лукът, филетата от грейпфрут, авокадото и руколата.
4
Поливат се с дресинга и всичко се разбърква. Поднася се веднага.