Сусамът и счуканият кориандър се запържват в олиото, докато станат златисти.
2
Морковите се оформят на тънки дълги ленти. Лентите моркови трябва да са тънки, за да се овкусят добре от подправките и да омекнат леко. Към подправките се добавят наситнената зелена чушка и куркумата.
3
Накрая се слагат морковите и се посолява. Готви се 4–5 минути, като морковите не трябва да омекват прекалено.
4
Салатата се поръсва с лимонов сок, сервира се топла, с натрошени фъстъци.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
моркови
50 г
печени белени фъстъци
80 мл
олио
1 бр.
зелена люта чушка
0.5 бр.
лимон
2 с. л.
сусам
1 ч. л.
кориандър на зърна
0.25 ч. л.
куркума
Приготвяне
1
Сусамът и счуканият кориандър се запържват в олиото, докато станат златисти.
2
Морковите се оформят на тънки дълги ленти. Лентите моркови трябва да са тънки, за да се овкусят добре от подправките и да омекнат леко. Към подправките се добавят наситнената зелена чушка и куркумата.
3
Накрая се слагат морковите и се посолява. Готви се 4–5 минути, като морковите не трябва да омекват прекалено.
4
Салатата се поръсва с лимонов сок, сервира се топла, с натрошени фъстъци.