Тиква с киноа и горгонзола


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    тиква „Цигулка”
  • 100 г
    киноа
  • 100 г
    спанак
  • 1 глава
    лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 1 ч. л.
    лют пушен червен пипер
  • 30 г
    орехи
  • 150 г
    сирене „Горгонзола”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквата се реже на две по дължина и всяка част се разполовява. Почиства се от семките. Поръсва се с маслиново масло, сол, черен пипер и лют червен пипер. Пече се в загрята на 180 °С фурна, докато омекне.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ситно нарязаният лук се запържва в маслиново масло, докато омекне, и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавя се ситно нарязаният чесън и се сотира още 1–2 минути. Слага се нарязаният на ивици спанак. Сместа се разбърква и се добавя киноата.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Изгребва се малко от месестата част на печената тиква, за да се образува формата на лодка, и се добавя в плънката. Подправя се със сол и черен пипер и сместа се разпределя в тиквата.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Гарнира се с натрошената горгонзола и едро накълцани орехи. Запича се на 180 °С, докато сиренето се разтопи.

Подобни рецепти