Маслините се режат на шайби. Краставицата се бели и се реже на кубчета. Чушката също се реже на кубчета. Лукът се наситнява.
2
Киселото мляко се смесва с 300–400 мл вода и се разбърква. Овкусява се със сол и маслиново масло. Добавят се нарязаните маслини и зеленчуците. Разбърква се и се охлажда.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
кисело мляко
150 г
маслини „Каламата“
1 бр.
зелена чушка
1 бр.
краставица
2 стръка
пресен лук
2 с. л.
маслиново масло
Приготвяне
1
Маслините се режат на шайби. Краставицата се бели и се реже на кубчета. Чушката също се реже на кубчета. Лукът се наситнява.
2
Киселото мляко се смесва с 300–400 мл вода и се разбърква. Овкусява се със сол и маслиново масло. Добавят се нарязаните маслини и зеленчуците. Разбърква се и се охлажда.