Левордата се наситнява. Киселото мляко се разбива с пасираната краставица.
3
Наливат се маслиновото масло и лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се левордата и се наливат около 300 мл вода. Разбърква се добре и се охлажда.
4
Сервира се с наситнени орехи и малко маслиново масло.
Съставки
Съставки за
Порции
800 г
кисело мляко
2 бр.
краставици
1 връзка
леворда
1 бр.
лимон
2 с. л.
маслиново масло
Приготвяне
1
Краставиците се обелват и се пасират.
2
Левордата се наситнява. Киселото мляко се разбива с пасираната краставица.
3
Наливат се маслиновото масло и лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се левордата и се наливат около 300 мл вода. Разбърква се добре и се охлажда.
4
Сервира се с наситнени орехи и малко маслиново масло.