
Тайландска салата с фъстъци
Време за приготвяне
30 мин
Трудност
категория
- Салати
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
зелено зеле
200 г
червено зеле
100 г
червени чушки
200 г
моркови
1 бр.
люта чушка
2 стръка
пресен лук
25 г
солени печени фъстъци
75 мл
маслиново масло
0.5 бр.
лайм
3 с. л.
фъстъчено масло
2 с. л.
соев сос
1 ч. л.
настърган джинджифил
2 скилидки
чесън
Приготвяне
1
Двата вида зеле, морковите и чушките се почистват и се режат на тънки ленти. Пресният лук и лютата чушка се режат на шайби. Фъстъците се нарязват на ситно.
2
Всичко се смесва.
3
Кората на лайма се настъргва.
4
Маслиновото масло, соевият сос и сокът от лайм се разбъркват, прибавят се джинджифилът, кората от лайм, ситно нарязаният чесън и фъстъченото масло.
5
Салатата се полива с дресинга и се разбърква.