Супа с пащърнак


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
пащърнак
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 с. л.
настърган джинджифил
1 бр.
глава целина
1 л
месен бульон
200 мл
подсладена сметана
1 ч. ч.
дребни гъби

Приготвяне

1
Зеленчуците се почистват и се нарязват. Лукът се сотира в малко маслиново масло, след което се прибавят чесънът и джинджифилът. Пащърнакът се сотира за 10 минути. Налива се бульонът, посолява се и супата се готви около 15 минути, след като заври. (Може да замените месния бульон с вода.)
2
Пасира се, сипва се сметаната и се готви още 1–2 минути.
3
Гъбите се пържат за кратко в малко краве масло и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
4
Супата се сервира с гъбите и по желание се гарнира с наситнен див лук и крутони.

Подобни рецепти