Маслиновото масло се загрява на умерен огън, прибавят се наситненият лук и лютата чушка. Сотира се, докато лукът стане прозрачен, и се слагат чесънът и нарязаните на кубчета тиквички.
2
Задушава се за няколко минути и се налива пилешкият бульон. Добавят се трохите от хляба, сол, пипер и джинджифилът и се готви 10 минути.
3
Накрая се сипват готварската сметана, лимоновият сок и вода, ако е необходимо. Гарнирайте готовата супа с нарязания кориандър и я поднесете топла.
Съставки
Съставки за
Порции
3 бр.
тиквички
50 г
лук
700 мл
пилешки бульон
100 мл
готварска сметана
50 г
трохи от стар бял хляб
1 с.л.
прясно изцеден лимонов сок
1 ч.л.
джинджифил на прах
1 бр.
зелена люта чушка
Приготвяне
1
Маслиновото масло се загрява на умерен огън, прибавят се наситненият лук и лютата чушка. Сотира се, докато лукът стане прозрачен, и се слагат чесънът и нарязаните на кубчета тиквички.
2
Задушава се за няколко минути и се налива пилешкият бульон. Добавят се трохите от хляба, сол, пипер и джинджифилът и се готви 10 минути.
3
Накрая се сипват готварската сметана, лимоновият сок и вода, ако е необходимо. Гарнирайте готовата супа с нарязания кориандър и я поднесете топла.