Супа от пресен чесън


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 3 връзки
    пресен чесън
  • 1.5 ч.ч
    прясно мляко
  • 3 ч.ч.
    зеленчуков бульон
  • 4 с.л.
    краве масло
  • 3 с.л.
    брашно
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 1 шипка
    индийско орехче

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в маслото.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се брашното и след като се запържи и то, се налива малко по малко предварително затопленото мляко. Сипва се бульонът и се оставя да къкри, докато супата се сгъсти.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Подправя се с наситнения магданоз, индийското орехче, сол и черен пипер. Супата се сервира поръсена с магданоз.

Подобни рецепти