Супа от пресен чесън


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

3 връзки
пресен чесън
1.5 ч.ч
прясно мляко
3 ч.ч.
зеленчуков бульон
4 с.л.
краве масло
3 с.л.
брашно
0.25 връзка
магданоз
1 шипка
индийско орехче

Приготвяне

1
Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в маслото.
2
Добавя се брашното и след като се запържи и то, се налива малко по малко предварително затопленото мляко. Сипва се бульонът и се оставя да къкри, докато супата се сгъсти.
3
Подправя се с наситнения магданоз, индийското орехче, сол и черен пипер. Супата се сервира поръсена с магданоз.

Подобни рецепти