Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в загрято олио на умерен огън. Картофът се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в съда. Овкусява се със сол и черен пипер, и се задушава за около 5 минути, като от време на време се разбърква.
2
Слага се стритият чесън и когато започне да отделя аромата си, се прибавят измитите и нарязани на лентички маруля и спанак. Когато зеленчуците променят цвета си, се прибавя зеленчуковият бульон и се готви на слаб огън докато картофите омекнат.
3
Дърпа се от огъня и зеленчуците се пасират. Налива се сметаната, разбърква се и супата се връща на огъня за кратко, да заври.
4
Сервира се с пресни листа от маруля, нарязани на лентички и украсена с копър.
Съставки
Съставки за
Порции
1 глава
лук
1 бр.
маруля
1 бр.
картоф
300 г
спанак
1 скилидка
чесън
1 бр.
кубче зеленчуков бульон
150 мл
животинска сметана
4 стръка
копър
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в загрято олио на умерен огън. Картофът се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в съда. Овкусява се със сол и черен пипер, и се задушава за около 5 минути, като от време на време се разбърква.
2
Слага се стритият чесън и когато започне да отделя аромата си, се прибавят измитите и нарязани на лентички маруля и спанак. Когато зеленчуците променят цвета си, се прибавя зеленчуковият бульон и се готви на слаб огън докато картофите омекнат.
3
Дърпа се от огъня и зеленчуците се пасират. Налива се сметаната, разбърква се и супата се връща на огъня за кратко, да заври.
4
Сервира се с пресни листа от маруля, нарязани на лентички и украсена с копър.