Супа от чушки с праз


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    жълти чушки
  • 2 стръка
    праз
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 глава
    лук
  • 1 бр.
    морков
  • 50 г
    глава целина
  • 1.4 л
    зеленчуков бульон
  • 1 бр.
    дафинов лист
  • 4 с. л.
    олио
  • 1 ч. л.
    куркума

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се почистват от семките и се режат на ивици. Празът се реже по същия начин и се слага в тава заедно с чушките. Заливат се с 2 с. л. олио, поръсват се с нарязания на едро чесън, овкусяват се със сол и се пекат в загрята на 180 °С фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – 15–20 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът, целината и морковът се обелват, наситняват се и се запържват в останалото олио. Прибавят се чушките и празът, като част от чушките се запазват за гарниране. Налива се бульонът и се подправя с дафиновия лист и куркумата. Вари се до готовност.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато зеленуците омекнат, дафиновият лист се изважда и супата се пасира. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с наситнена печена чушка.

Подобни рецепти