Супа от червено цвекло и репички


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
червено цвекло
200 г
репички
20 мл
винен оцет
50 г
мед

Приготвяне

1
Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се готви в малко вода с оцета и сол. Репичките се нарязват на ситно, като 1–2 от тях се заделят.
2
Свареното цвекло се отцежда, като течността се запазва и към него се прибавят нарязаните репички. Долива се малко от течността, в която е сготвено цвеклото, и сместа се пасира. Добавя се вода до постигане на желаната консистенция и супата се подправя с мед и кимион.
3
Ястието се сервира с пресни репички, нарязани на шайби.

Подобни рецепти