Супа от червено цвекло и репички


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    червено цвекло
  • 200 г
    репички
  • 20 мл
    винен оцет
  • 50 г
    мед

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се готви в малко вода с оцета и сол. Репичките се нарязват на ситно, като 1–2 от тях се заделят.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Свареното цвекло се отцежда, като течността се запазва и към него се прибавят нарязаните репички. Долива се малко от течността, в която е сготвено цвеклото, и сместа се пасира. Добавя се вода до постигане на желаната консистенция и супата се подправя с мед и кимион.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира с пресни репички, нарязани на шайби.

Подобни рецепти