Лукът се наситява и се сотира в разтопеното масло, докато стане прозрачен.
2
Налива се пилешкият бульон и когато заври, се слагат сол, черен пипер, нарязаното цвекло и розичките броколи (запазете няколко за гарниране). Готви се, докато омекнат.
3
Слага се половината сирене и се разбива в блендер, докато се получи пюре. Налива се вода до получаване на желаната консистенция.
4
Връща се на котлона и щом заври, се добавя сметаната. Супата се поднася топла, по желание могат да се добавят и крутони, поръсена с останалото сирене и гарнирана със заделените розички броколи.
5
Ако супата не е достатъчно гъста, прибавете лъжица царевично брашно, разтворено в малко студена вода.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
розички броколи
100 г
червено цвекло
1 глава
лук
500 мл
пилешки бульон
100 мл
животинска сметана
100 г
сирене „Горгонзола”
1 с. л.
краве масло
Приготвяне
1
Лукът се наситява и се сотира в разтопеното масло, докато стане прозрачен.
2
Налива се пилешкият бульон и когато заври, се слагат сол, черен пипер, нарязаното цвекло и розичките броколи (запазете няколко за гарниране). Готви се, докато омекнат.
3
Слага се половината сирене и се разбива в блендер, докато се получи пюре. Налива се вода до получаване на желаната консистенция.
4
Връща се на котлона и щом заври, се добавя сметаната. Супата се поднася топла, по желание могат да се добавят и крутони, поръсена с останалото сирене и гарнирана със заделените розички броколи.
5
Ако супата не е достатъчно гъста, прибавете лъжица царевично брашно, разтворено в малко студена вода.