Супа от аспержи с песто


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    аспержи
  • 1 глава
    лук
  • 1 бр.
    картоф
  • 2 скилидки
    чесън
  • 10 г
    краве масло
  • 1 с.л.
    маслиново масло
  • 100 мл
    животинска сметана
  • 50 г
    пресен босилек
  • 50 г
    кедрови ядки
  • 30 г
    настърган пармезан
  • 30 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Аспержите се почистват, а твърдата част се отстранява. Лукът се нарязва на ситно. Картофът се обелва и се реже на кубчета. Маслото и маслиновото масло се загряват в тенджера.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слага се лукът и се пържи 5 минути, докато омекне. Прибавят се счуканият чесън, картофите и се налива малко вода. Готви се около 10 минути. Прибавят се аспержите, наливат се около 800 мл вода, оставя се да кипне и се готви 15 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пасира се. Прибавя се сметаната, сол, черен пипер и супата се готви още 2 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Всички съставки за пестото се слагат в блендер и се разбиват до хомогенизиране. Супата се сервира с песто.

Подобни рецепти