Супа от аспержи с песто


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

350 г
аспержи
1 глава
лук
1 бр.
картоф
2 скилидки
чесън
10 г
краве масло
1 с.л.
маслиново масло
100 мл
животинска сметана
50 г
пресен босилек
50 г
кедрови ядки
30 г
настърган пармезан
30 мл
маслиново масло „Екстра върджин“

Приготвяне

1
Аспержите се почистват, а твърдата част се отстранява. Лукът се нарязва на ситно. Картофът се обелва и се реже на кубчета. Маслото и маслиновото масло се загряват в тенджера.
2
Слага се лукът и се пържи 5 минути, докато омекне. Прибавят се счуканият чесън, картофите и се налива малко вода. Готви се около 10 минути. Прибавят се аспержите, наливат се около 800 мл вода, оставя се да кипне и се готви 15 минути.
3
Пасира се. Прибавя се сметаната, сол, черен пипер и супата се готви още 2 минути.
4
Всички съставки за пестото се слагат в блендер и се разбиват до хомогенизиране. Супата се сервира с песто.

Подобни рецепти