Средиземноморска салата с киноа


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    бяла киноа
  • 200 г
    краве сирене
  • 150 г
    черни маслини (без костилки)
  • 2 глави
    червен лук
  • 300 г
    чери домати
  • 2 с.л.
    наситнен див лук
  • 2 с.л.
    наситнен магданоз
  • 100 г
    рукола
  • 5 стръка
    босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Киноата се измива и се вари около 15 минути в 400 мл вода, като от време на време се разбърква. Дърпа се от огъня и се оставя да се охлади.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    После се слага в купа, прибавят се нарязаният на лентички лук, маслините, дивият лук, магданозът, нарязаните чери домати, руколата и босилекът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Всичко се разбърква добре и се овкусява със сол, черен пипер, маслиново масло и лимонов сок. Слага се сиренето, нарязано на кубчета, и салатата се поднася.

Подобни рецепти