За пестото в хаванче се стриват наситнените листа босилек, прибавят се сол, накълцаният чесън и ядките, и отново се стрива. Слага се фино настърганото сирене „Грана падано” и се налива маслиновото масло. Бърка се до получаването на гладка паста.
2
Тиквичките се измиват добре и се нарязват на дълги парчета с помощта на белачка, като частта от тиквичките със семките се пропуска. След това с нож се режат на тънки дълги ивици като спагети.
3
Овкусяват се с пестото, разпределят се в чинии, украсяват се с резен лайм и листа босилек и се поднасят.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
тиквички
1 бр.
лайм
50 листа
босилек
1 скилидка
чесън
20 г
кедрови ядки
30 г
сирене „Грана падано“
50 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
За пестото в хаванче се стриват наситнените листа босилек, прибавят се сол, накълцаният чесън и ядките, и отново се стрива. Слага се фино настърганото сирене „Грана падано” и се налива маслиновото масло. Бърка се до получаването на гладка паста.
2
Тиквичките се измиват добре и се нарязват на дълги парчета с помощта на белачка, като частта от тиквичките със семките се пропуска. След това с нож се режат на тънки дълги ивици като спагети.
3
Овкусяват се с пестото, разпределят се в чинии, украсяват се с резен лайм и листа босилек и се поднасят.