Сладко-солена топла салата


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    яйца
  • 300 г
    чушки
  • 100 г
    целина
  • 150 г
    лук
  • 4 стръка
    пресен лук
  • 50 г
    печени белени фъстъци
  • 1 ч.л.
    настъргана кора от лайм
  • 1 с.л.
    сок от лайм
  • 2 ч.л.
    настърган джинджифил
  • 4 с.л.
    сусамово олио
  • 2 с.л.
    мед
  • 3 с.л.
    оризов оцет
  • 1 с.л.
    соев сос

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се сваряват до твърд жълтък, отцеждат се от водата, обелват се и се оставят настрана.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Към меда се прибавят оризовият оцет, соевият сос, сокът от лайм и 1 с. л. топла вода. Разбърква се добре. В широк съд с добре загрятото олио се запържват за кратко фъстъците, след което се изваждат с решетъчна лъжица и се оставят настрана.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Целината се настъргва, чушките се нарязват на тънки лентички, а лукът се реже на шайби. В същия тиган се запържват зеленчуците, докато омекнат, след което се прибавят нарязаният на лентички пресен лук, настърганите джинджифил и кора от лайм, и всичко се разбърква за кратко.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Фъстъците се връщат в съда, задушават се още малко и се прибавя медената смес. Пържи се още 1–2 минути при непрекъснато бъркване и след това се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира се с нарязаните сварени яйца.

Подобни рецепти