Сладкиш от ябълки и тиква


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    тиква „Цигулка”
  • 3 бр.
    ябълки
  • 150 г
    чаени бискивити
  • 220 г
    захар
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 0.5 ч. л.
    канела
  • 0.5 ч. л.
    джинджифил на прах
  • 60 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквата се обелва, почиства се и се реже на еднакви по големина тънки ленти с помощта на мандолина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се измиват и се почистват. Режат се на много тънки шайби и се поливат с лимоновия сок.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В касерола се сипват около 120 г от захарта и се оставя на умерен огън да се карамелизира.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовият карамел се слага във форма терин, трябва да покрие дъното равномерно.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Бисквитите се смилат и се смесват с останалата захар, канелата и джинджифила.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху карамела се редят плодове, бисквитена смес, полива се с разтопено масло и така, докато свършат продуктите.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Завършва се с бисквитена смес. Притиска се много добре. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час и 20 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се охлажда около 30 минути и се обръща. Нарязва се и се сервира.

Подобни рецепти