Тиквата се обелва, почиства се и се реже на еднакви по големина тънки ленти с помощта на мандолина.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Ябълките се измиват и се почистват. Режат се на много тънки шайби и се поливат с лимоновия сок.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В касерола се сипват около 120 г от захарта и се оставя на умерен огън да се карамелизира.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Готовият карамел се слага във форма терин, трябва да покрие дъното равномерно.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Бисквитите се смилат и се смесват с останалата захар, канелата и джинджифила.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Върху карамела се редят плодове, бисквитена смес, полива се с разтопено масло и така, докато свършат продуктите.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Завършва се с бисквитена смес. Притиска се много добре. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час и 20 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
8
accessibility.recipes.cookingstep
След това се охлажда около 30 минути и се обръща. Нарязва се и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
тиква „Цигулка”
3 бр.
ябълки
150 г
чаени бискивити
220 г
захар
0.5 бр.
лимон
0.5 ч. л.
канела
0.5 ч. л.
джинджифил на прах
60 г
краве масло
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Тиквата се обелва, почиства се и се реже на еднакви по големина тънки ленти с помощта на мандолина.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Ябълките се измиват и се почистват. Режат се на много тънки шайби и се поливат с лимоновия сок.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В касерола се сипват около 120 г от захарта и се оставя на умерен огън да се карамелизира.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Готовият карамел се слага във форма терин, трябва да покрие дъното равномерно.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Бисквитите се смилат и се смесват с останалата захар, канелата и джинджифила.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Върху карамела се редят плодове, бисквитена смес, полива се с разтопено масло и така, докато свършат продуктите.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Завършва се с бисквитена смес. Притиска се много добре. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час и 20 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
8
accessibility.recipes.cookingstep
След това се охлажда около 30 минути и се обръща. Нарязва се и се сервира.