Салата със зелен фасул и ечемик


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    ечемик
  • 300 г
    зелен фасул
  • 2 скилидки
    чесън
  • 3 с.л
    маслиново масло
  • 1 бр.
    лимон
  • 3 стръка
    копър
  • 3 стръка
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ечемикът се накисва във вода за една нощ, след което се готви в подсолена вода, докато омекне - 15–20 минути. Изважда се от водата и се отцежда.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленият фасул се готви в същата вода 7 минути, след което се отцежда добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ечемикът и зеленият фасул се смесват в купа, прибавят се нарязаните чесън, магданоз и копър, полива се с маслиново масло и лимонов сок. Всичко се разбърква добре.

Подобни рецепти