Сиренето се нарязва на кубчета, а сушените домати - на ивички. Нахутът се смесва с руколата и доматите, и се поръсва с щипка сол (бъдете внимателни, защото сиренето е солено).
2
Овкусява се с половината маслиново масло и лимоновия сок, разбърква се и се разпределя в чинии. Добавят се маслините, кубчетата сирене и останалото маслиново масло, след което се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
сварен нахут (или от консерва)
120 г
рукола
400 г
сирене „Фета“
120 г
черни маслини (без костилки)
80 г
сушени домати
100 мл
маслиново масло
1 бр.
лимон
Приготвяне
1
Сиренето се нарязва на кубчета, а сушените домати - на ивички. Нахутът се смесва с руколата и доматите, и се поръсва с щипка сол (бъдете внимателни, защото сиренето е солено).
2
Овкусява се с половината маслиново масло и лимоновия сок, разбърква се и се разпределя в чинии. Добавят се маслините, кубчетата сирене и останалото маслиново масло, след което се сервира.