Ряпата, алабашът, морковите и ябълката се обелват. Черната ряпа се настъргва на едро ренде. Морковите се режат на тънки шайби, а ябълката и алабашът на тънки ивици. Всичко се смесва в купа, добавя се накъсаната мента.
2
Медът се смесва със сока от лайм, сусамовото олио и маслиновото масло. Разбърква се хубаво и салатата се овкусява с дресинга. Посолява се и се поднася поръсена със сусам и листа мента.
Съставки
Съставки за
Порции
6 бр.
моркови
3 бр.
ябълка „Грени Смит”
3 бр.
черна ряпа
8 стръка
мента
1 с.л.
запечен сусам
50 мл
маслиново масло
2 с.л.
сусамово олио
1 с.л.
мед
1 бр.
лайм
Приготвяне
1
Ряпата, алабашът, морковите и ябълката се обелват. Черната ряпа се настъргва на едро ренде. Морковите се режат на тънки шайби, а ябълката и алабашът на тънки ивици. Всичко се смесва в купа, добавя се накъсаната мента.
2
Медът се смесва със сока от лайм, сусамовото олио и маслиновото масло. Разбърква се хубаво и салатата се овкусява с дресинга. Посолява се и се поднася поръсена със сусам и листа мента.