Киноата се вари 10 минути в подсолена вода. Отцежда се.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Патладжаните се режат на шайби, посоляват се, намазват се с 50 мл от маслиновото масло и се запичат на сух грил тиган.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Спанакът се бланшира и се овкусява с останалото маслиново масло, накълцания чесън, сол и черен пипер на вкус. Чушките се почистват от семките и се режат на ленти.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Спанакът се разбърква леко с киноата и се подрежда в чинии. Прибавят се парчетата патладжан, чушките и наситненият магданоз. Салатата се полива със сока от лимона и се поднася.
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
киноа
600 г
патладжани
150 г
спанак
100 г
червени чушки
2 скилидки
чесън
0.5 връзка
магданоз
1 мл
лимон
100 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Киноата се вари 10 минути в подсолена вода. Отцежда се.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Патладжаните се режат на шайби, посоляват се, намазват се с 50 мл от маслиновото масло и се запичат на сух грил тиган.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Спанакът се бланшира и се овкусява с останалото маслиново масло, накълцания чесън, сол и черен пипер на вкус. Чушките се почистват от семките и се режат на ленти.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Спанакът се разбърква леко с киноата и се подрежда в чинии. Прибавят се парчетата патладжан, чушките и наситненият магданоз. Салатата се полива със сока от лимона и се поднася.