Салата с боб, ябълки и цвекло


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    червен боб от консерва
  • 1 бр.
    ябълка
  • 2 глави
    сварено червено цвекло
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 ч. л.
    горчица
  • 1 ч. л.
    масло от тиквени семки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват бобът, нарязаните на филийки ябълка и цвекло, и ситно нарязаният магданоз.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сокът от лимона се изцежда и се налива в стъклен буркан.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Към него се прибавят горчицата, солта, пиперът и маслото от тиквени семки. Бурканът се затваря и съдържанието се разклаща добре, за да се смесят всички съставки.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Салатата се полива с дресинга, разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти