В купа се смесват бобът, нарязаните на филийки ябълка и цвекло, и ситно нарязаният магданоз.
2
Сокът от лимона се изцежда и се налива в стъклен буркан.
3
Към него се прибавят горчицата, солта, пиперът и маслото от тиквени семки. Бурканът се затваря и съдържанието се разклаща добре, за да се смесят всички съставки.
4
Салатата се полива с дресинга, разбърква се и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
червен боб от консерва
1 бр.
ябълка
2 глави
сварено червено цвекло
1 бр.
лимон
1 ч. л.
горчица
1 ч. л.
масло от тиквени семки
Приготвяне
1
В купа се смесват бобът, нарязаните на филийки ябълка и цвекло, и ситно нарязаният магданоз.
2
Сокът от лимона се изцежда и се налива в стъклен буркан.
3
Към него се прибавят горчицата, солта, пиперът и маслото от тиквени семки. Бурканът се затваря и съдържанието се разклаща добре, за да се смесят всички съставки.
4
Салатата се полива с дресинга, разбърква се и се сервира.