Салата "Росоли"


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    червено цвекло
  • 400 г
    пресни картофи
  • 400 г
    моркови
  • 2 бр.
    мариновани краставички
  • 2 бр.
    яйца
  • 100 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се сваряват за 12 минути, обелват се и се оставят настрана. В подходяща тава, покрита с хартия за печене, се слагат измитите и необелени картофи, цвекло и моркови.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсват се с 4 с. л. маслиново масло, посоляват се, разбъркват се добре и се покриват с алуминиево фолио.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се пекат в загрята на 200 °С фурна един час, или докато омекнат. Изваждат се от фурната, оставят се да се охладят, след което кората се обелва или изстъргва.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се нарязват на еднакви по големина кубчета и се прехвърлят в купа за салата.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се ситно нарязаните краставички, останалото маслиново масло, малко сол, и салатата се разбърква добре.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Сварените яйца се режат наполовина и се поставят отгоре. Салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз (по желание) и се сервира.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Можете да обогатите вкуса, като прибавите една малка нарязана ябълка. По възможност използвайте и не толкова кисели краставички.

Подобни рецепти