Салата "Росоли"


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
червено цвекло
400 г
пресни картофи
400 г
моркови
2 бр.
мариновани краставички
2 бр.
яйца
100 мл
маслиново масло

Приготвяне

1
Яйцата се сваряват за 12 минути, обелват се и се оставят настрана. В подходяща тава, покрита с хартия за печене, се слагат измитите и необелени картофи, цвекло и моркови.
2
Поръсват се с 4 с. л. маслиново масло, посоляват се, разбъркват се добре и се покриват с алуминиево фолио.
3
Зеленчуците се пекат в загрята на 200 °С фурна един час, или докато омекнат. Изваждат се от фурната, оставят се да се охладят, след което кората се обелва или изстъргва.
4
Зеленчуците се нарязват на еднакви по големина кубчета и се прехвърлят в купа за салата.
5
Прибавят се ситно нарязаните краставички, останалото маслиново масло, малко сол, и салатата се разбърква добре.
6
Сварените яйца се режат наполовина и се поставят отгоре. Салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз (по желание) и се сервира.
7
Можете да обогатите вкуса, като прибавите една малка нарязана ябълка. По възможност използвайте и не толкова кисели краставички.

Подобни рецепти