Салата от зеленчуци на грил


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    тиквички
  • 3 глави
    червен лук
  • 2 бр.
    червени чушки
  • 1 с.л.
    прясно изцеден лимонов сок
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 30 мл
    балсамов оцет
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 стрък
    розмарин

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквичките се режат по дължина на дебели ленти, намазват се с олио, посоляват се и се изпичат на скара.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на дебели шайби, чушките се разполовяват, мажат се с олио, посоляват се и също се изпичат на скара.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се смачква в хаванче. Прибавят се листенцата розмарин и се стрива добре. Наливат се маслиновото масло, балсамовият оцет и лимоновият сок, посолява се и отново се стрива.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Печените зеленчуци се нарязват, овкусяват се с дресинга и с черен пипер на вкус.

Подобни рецепти