Тиквичките се режат по дължина на дебели ленти, намазват се с олио, посоляват се и се изпичат на скара.
2
Лукът се нарязва на дебели шайби, чушките се разполовяват, мажат се с олио, посоляват се и също се изпичат на скара.
3
Чесънът се смачква в хаванче. Прибавят се листенцата розмарин и се стрива добре. Наливат се маслиновото масло, балсамовият оцет и лимоновият сок, посолява се и отново се стрива.
4
Печените зеленчуци се нарязват, овкусяват се с дресинга и с черен пипер на вкус.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
тиквички
3 глави
червен лук
2 бр.
червени чушки
1 с.л.
прясно изцеден лимонов сок
50 мл
маслиново масло
30 мл
балсамов оцет
2 скилидки
чесън
1 стрък
розмарин
Приготвяне
1
Тиквичките се режат по дължина на дебели ленти, намазват се с олио, посоляват се и се изпичат на скара.
2
Лукът се нарязва на дебели шайби, чушките се разполовяват, мажат се с олио, посоляват се и също се изпичат на скара.
3
Чесънът се смачква в хаванче. Прибавят се листенцата розмарин и се стрива добре. Наливат се маслиновото масло, балсамовият оцет и лимоновият сок, посолява се и отново се стрива.
4
Печените зеленчуци се нарязват, овкусяват се с дресинга и с черен пипер на вкус.