Салата от репички, елда и пармезан


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 80 г
    елда
  • 1 бр.
    краставица
  • 1 връзка
    репички
  • 2 бр.
    сушени домати
  • 2 скилидки
    чесън
  • 20 г
    слънчогледови семки
  • 20 г
    ленено семе
  • 30 мл
    маслиново масло
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 връзка
    магданоз
  • 2 стръка
    пресен джоджен
  • 50 г
    сирене „Пармезан“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Елдата се сварява в подсолена вода за около 10 минути и след това се измива със студена вода. Отцежда се.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Магданозът, джодженът, репичките, краставицата и доматите се нарязват на дребно. Слагат се в купа заедно със слънчогледовите и ленените семена.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се прави на паста с малко сол и се добавя към зеленчуците заедно с настърганата кора от лимона, маслиновото масло, елдата и сол на вкус. Разбърква се. Поръсва се с 1 с. л. от сока на лимона. Салатата се сервира с люспи пармезан.

Подобни рецепти