Салата от репички, елда и пармезан


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

80 г
елда
1 бр.
краставица
1 връзка
репички
2 бр.
сушени домати
2 скилидки
чесън
20 г
слънчогледови семки
20 г
ленено семе
30 мл
маслиново масло
1 бр.
лимон
1 връзка
магданоз
2 стръка
пресен джоджен
50 г
сирене „Пармезан“

Приготвяне

1
Елдата се сварява в подсолена вода за около 10 минути и след това се измива със студена вода. Отцежда се.
2
Магданозът, джодженът, репичките, краставицата и доматите се нарязват на дребно. Слагат се в купа заедно със слънчогледовите и ленените семена.
3
Чесънът се прави на паста с малко сол и се добавя към зеленчуците заедно с настърганата кора от лимона, маслиновото масло, елдата и сол на вкус. Разбърква се. Поръсва се с 1 с. л. от сока на лимона. Салатата се сервира с люспи пармезан.

Подобни рецепти