Салата от печен лук със сирене и рукола


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 глави
    червен лук
  • 2 бр.
    печени червени чушки
  • 200 г
    сирене „Фета“
  • 200 г
    рукола
  • 0.5 ч. ч.
    печени орехи
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.25 ч. ч.
    маслиново масло
  • 2 с. л.
    червен винен оцет
  • 0.25 ч. л.
    черен пипер
  • 0.5 ч. л.
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1,5–2 см. Пече се на грил тиган, докато омекне. Чушките се нарязват на ленти по дължина. Чесънът за винегрета се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В съд се слагат чушките и лукът и се мариноват с винегрета. В купа за салата се смесват маринованите печени зеленчуци и сиренето, нарязано на малки кубчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсват се и печените орехи. Отгоре се слага измитата и подсушена рукола и се поръсва с малко от останалия винегрет.

Подобни рецепти