Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1,5–2 см. Пече се на грил тиган, докато омекне. Чушките се нарязват на ленти по дължина. Чесънът за винегрета се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти.
2
В съд се слагат чушките и лукът и се мариноват с винегрета. В купа за салата се смесват маринованите печени зеленчуци и сиренето, нарязано на малки кубчета.
3
Поръсват се и печените орехи. Отгоре се слага измитата и подсушена рукола и се поръсва с малко от останалия винегрет.
Съставки
Съставки за
Порции
2 глави
червен лук
2 бр.
печени червени чушки
200 г
сирене „Фета“
200 г
рукола
0.5 ч. ч.
печени орехи
2 скилидки
чесън
0.25 ч. ч.
маслиново масло
2 с. л.
червен винен оцет
0.25 ч. л.
черен пипер
0.5 ч. л.
сол
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1,5–2 см. Пече се на грил тиган, докато омекне. Чушките се нарязват на ленти по дължина. Чесънът за винегрета се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти.
2
В съд се слагат чушките и лукът и се мариноват с винегрета. В купа за салата се смесват маринованите печени зеленчуци и сиренето, нарязано на малки кубчета.
3
Поръсват се и печените орехи. Отгоре се слага измитата и подсушена рукола и се поръсва с малко от останалия винегрет.