Салата от нахут и гриловани зеленчуци


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    сварен нахут (или от консерва)
  • 1 бр.
    патладжан
  • 1 бр.
    тиквичка
  • 2 бр.
    розови домати
  • 1 глава
    червен лук
  • 1 връзка
    магданоз
  • 1 връзка
    копър
  • 2 скилидки
    чесън
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 1 бр.
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът за дресинга се стрива на паста и се разбърква с маслиновото масло, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжанът се бели и се нарязва на шайби. Осолява се и се оставя да престои 20 минути, след което се измива и се подсушава. Тиквичката се нарязва на шайби.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Шайбите патладжан и тиквички се намазват с маслиново масло и се изпичат на грил.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусяват се с половината от дресинга. Доматите се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. Магданозът и копърът се нарязват на едро. Лукът, доматите, магданозът, копърът и предварително отцеденият нахут се разбъркват в купа. Овкусяват се с останалата част от дресинга. Овкусените зеленчуци се разпределят върху шайбите патладжан и тиквички.

Подобни рецепти