Салата от нахут и гриловани зеленчуци


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
сварен нахут (или от консерва)
1 бр.
патладжан
1 бр.
тиквичка
2 бр.
розови домати
1 глава
червен лук
1 връзка
магданоз
1 връзка
копър
2 скилидки
чесън
50 мл
маслиново масло
1 бр.
лимон

Приготвяне

1
Чесънът за дресинга се стрива на паста и се разбърква с маслиновото масло, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
2
Патладжанът се бели и се нарязва на шайби. Осолява се и се оставя да престои 20 минути, след което се измива и се подсушава. Тиквичката се нарязва на шайби.
3
Шайбите патладжан и тиквички се намазват с маслиново масло и се изпичат на грил.
4
Овкусяват се с половината от дресинга. Доматите се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. Магданозът и копърът се нарязват на едро. Лукът, доматите, магданозът, копърът и предварително отцеденият нахут се разбъркват в купа. Овкусяват се с останалата част от дресинга. Овкусените зеленчуци се разпределят върху шайбите патладжан и тиквички.

Подобни рецепти