Салата от лимец с печен карфиол


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    лимец
  • 500 г
    карфиол
  • 200 г
    червен лук
  • 1 бр.
    печени червени чушки
  • 80 г
    орехи
  • 1 бр.
    маруля
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 1 бр.
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушката се обелва и се нарязва на кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, които се бланшират за една минута в подсолена вода. Отцедените розички се запържват в тиган с 30 мл от маслиновото масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Орехите се нарязват на едро.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Марулята се нарязва на лентички, а лукът – на ситно.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Свареният лимец се овкусява с останалото маслиново масло, оставя се да се охлади за кратко, след което се смесва с лука, марулята, орехите и чушката.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Всичко се разбърква внимателно и се разпределя в чинии. Отгоре се слага карфиол. Салатата се сервира с резенче лимон.

Подобни рецепти