Киноата се измива и се слага в съд с 200 мл подсолена вода или зеленчуков бульон да заври. Огънят се намалява и се готви 10–15 минути. После се охлажда.
2
Авокадото се обелва и костилката се отстранява. Реже се на кубчета и се смесва с нарязаните наполовина чери домати и ситно нарязаните сушени домати.
3
Маслиновото масло, горчицата, стритата скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус се смесват. Към охладената киноа се прибавят авокадото и доматите, и салатата се полива с дресинга.
4
Подправя се с босилека. Салатата се разпределя в два буркана.
Съставки
Съставки за
Порции
100 г
бяла киноа
1 бр.
авокадо
6 бр.
чери домати
4 бр.
сушени домати в маслиново масло
6 листа
пресен босилек
3 с.л.
маслиново масло
1 скилидка
чесън
1 ч.л.
дижонска горчица
Приготвяне
1
Киноата се измива и се слага в съд с 200 мл подсолена вода или зеленчуков бульон да заври. Огънят се намалява и се готви 10–15 минути. После се охлажда.
2
Авокадото се обелва и костилката се отстранява. Реже се на кубчета и се смесва с нарязаните наполовина чери домати и ситно нарязаните сушени домати.
3
Маслиновото масло, горчицата, стритата скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус се смесват. Към охладената киноа се прибавят авокадото и доматите, и салатата се полива с дресинга.
4
Подправя се с босилека. Салатата се разпределя в два буркана.