Салата от червено зеле с джинджифил


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    червено зеле
  • 1 бр.
    ябълка „Грени Смит”
  • 50 г
    белен шамфъстък
  • 10 г
    прясно настърган джинджифил
  • 2 с.л.
    олио
  • 1 с.л.
    червен винен оцет
  • 0.5 с.л.
    мед

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зелето се нарязва на тънки ленти и се слага в купа. Прибавя се измитата и нарязана на кубчета ябълка.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Джинджифилът се смесва с оцета, меда и олиото.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Салатата се залива с дресинга, овкусява се със сол и се разбърква много добре. Сервира се с нарязаните на едро ядки.

Подобни рецепти