Рулца с шунка и сирене


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    кори за баница
  • 120 г
    варена шунка
  • 120 г
    сирене „Тилзитер“
  • 1 бр.
    яйце
  • 300 мл
    кокосово масло (олио)
  • 200 мл
    заквасена сметана
  • 50 г
    майонеза
  • 1 щипка
    сол
  • 1 с. л.
    лимонов сок
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз
  • 1 с. л.
    наситнен босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Всяка кора се реже на 4 по-малки правоъгълника. Яйцето се разбива в малък съд. Една кора се намазва леко с олио, върху нея се поставя друга кора, краищата се намазват с разбито яйце, слага се тънък резен шунка, върху него сирене и кората се завива на малко руло, като краищата се подпъхват навътре и рулото се затваря, за да не изтече плънката впоследствие. По същия начин се процедира с останалите кори.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Кокосовото масло се загрява в уок. Пълнените рулца се пържат за 3–4 минути, като се обръщат.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Докато са горещи, рулцата се разрязват през средата по диагонал.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Майонезата за соса се смесва със заквасената сметана, овкусява се със сол, прибавя се лимоновият сок и всичко се разбърква добре. Поръсва се с листенца магданоз и босилек. Рулцата се сервират със соса. Съвет: Можете да поръсите соса и с листенца лилав босилек.

Подобни рецепти