Оризът се вари с 1/2 ч. л. сол във вода до полуготвност. Дърпа се от огъня, разбърква се с част от маслото и се оставя да се охлади.
3
Тиквата се смесва с ориза, разбитите яйца, захарта, галетата и солта. Едната кора се поставя в намазана с масло тава така, че краищата да стърчат. На тънък пласт се разпределя плънката.
4
Стърчащите краища се загъват навътре, покрива се с втората кора и се маже с масло.
5
Пече се в загрята фурна, в началото силна, а после се намалява, за да може тиквата да се свари. След това клинът се обръща и се запича и от другата страна до златисто.
Съставки
Съставки за
Порции
2 бр.
ръчно точени кори за баница
1 ч. ч.
ориз
5 бр.
яйца
1 ч. ч.
захар
1 кг
почистена тиква
2 с. л.
галета
1 щипка
сол
100 г
краве масло
Приготвяне
1
Тиквата се нарязва на дребни кубчета.
2
Оризът се вари с 1/2 ч. л. сол във вода до полуготвност. Дърпа се от огъня, разбърква се с част от маслото и се оставя да се охлади.
3
Тиквата се смесва с ориза, разбитите яйца, захарта, галетата и солта. Едната кора се поставя в намазана с масло тава така, че краищата да стърчат. На тънък пласт се разпределя плънката.
4
Стърчащите краища се загъват навътре, покрива се с втората кора и се маже с масло.
5
Пече се в загрята фурна, в началото силна, а после се намалява, за да може тиквата да се свари. След това клинът се обръща и се запича и от другата страна до златисто.