Доматите се измиват, подсушават се, режат се на половина и се почистват от семките. После се нарязват на малки кубчета и се слагат в подходящ съд.
2
Прибавят се ситно нарязаните червен лук, люти чушки, магданоз и босилек. Овкусява се със сол и черен пипер. Полива се с маслиново масло и се разбърква.
3
Салцата се сервира охладена с леко препечен хляб.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
домати
50 мл
маслиново масло „Екстра върджин“
140 г
червен лук
2 бр.
люти чушки
1 с. л.
наситнен босилек
1 с. л.
наситнен магданоз
Приготвяне
1
Доматите се измиват, подсушават се, режат се на половина и се почистват от семките. После се нарязват на малки кубчета и се слагат в подходящ съд.
2
Прибавят се ситно нарязаните червен лук, люти чушки, магданоз и босилек. Овкусява се със сол и черен пипер. Полива се с маслиново масло и се разбърква.