Печени зеленчуци по италиански


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    патладжани
  • 400 г
    тиквички
  • 400 г
    домати
  • 200 г
    лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 200 г
    червени чушки
  • 200 г
    зелени чушки
  • 80 г
    каперси
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 60 г
    галета
  • 50 г
    настъргано сирене „Грана падано”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните са нарязват и се оставят за 15 минути да се отцедят от горчивия сок. Подсушават се добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Всички зеленчуци се режат на едро и се пържат в тиган с половината от маслиновото масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусяват се със сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Дъното на подходяща дълбока тавичка се намазва с малко маслиново масло, поръсва се с галетата и зеленчуците се изсипват.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Разпределят се внимателно и отгоре се поръсват с настърганото сирене, останалото маслиново масло и каперси.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се запичат за кратко на 190 °С и се сервират горещи.

Подобни рецепти