Печени зеленчуци по италиански


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
патладжани
400 г
тиквички
400 г
домати
200 г
лук
3 скилидки
чесън
200 г
червени чушки
200 г
зелени чушки
80 г
каперси
100 мл
маслиново масло
60 г
галета
50 г
настъргано сирене „Грана падано”

Приготвяне

1
Патладжаните са нарязват и се оставят за 15 минути да се отцедят от горчивия сок. Подсушават се добре.
2
Всички зеленчуци се режат на едро и се пържат в тиган с половината от маслиновото масло.
3
Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Дъното на подходяща дълбока тавичка се намазва с малко маслиново масло, поръсва се с галетата и зеленчуците се изсипват.
5
Разпределят се внимателно и отгоре се поръсват с настърганото сирене, останалото маслиново масло и каперси.
6
Зеленчуците се запичат за кратко на 190 °С и се сервират горещи.

Подобни рецепти