Паста със сирене, чесън и канела


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    паста (фетучини или талиатели)
  • 350 г
    сирене (рикота, фета)
  • 100 г
    настърган пармезан
  • 50 г
    орехи
  • 3 скилидки
    чесън
  • 1 ч. л.
    канела

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се готви във вряща подсолена вода, като се внимава да не се превари (оставя се ал денте).
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    През това време орехите се нарязват и се запичат за кратко в сух тиган, като от време на време леко се разбъркват. Изваждат се в чиния.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия тиган се сипва маслиновото масло и се слагат скилидките чесън, нарязани на тънки резенчета. Пържат се до златисто и се изваждат от съда.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се слагат сиренето, по-голямата част от пармезана и се налива малко от горещата вода, в която се е готвила пастата.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разбърква с телена бъркалка, докато сиренето придобие кремообразна текстура. Пастата се отцежда от водата, добавя се приготвеното сирене, хрупкавият чесън, малко канела, и всичко се смесва. Преди сервиране пастата се гарнира щедро с останалия пармезан, орехите и канелата.

Подобни рецепти