Пастата се готви във вряща подсолена вода, като се внимава да не се превари (оставя се ал денте).
2
През това време орехите се нарязват и се запичат за кратко в сух тиган, като от време на време леко се разбъркват. Изваждат се в чиния.
3
В същия тиган се сипва маслиновото масло и се слагат скилидките чесън, нарязани на тънки резенчета. Пържат се до златисто и се изваждат от съда.
4
В купа се слагат сиренето, по-голямата част от пармезана и се налива малко от горещата вода, в която се е готвила пастата.
5
Сместа се разбърква с телена бъркалка, докато сиренето придобие кремообразна текстура. Пастата се отцежда от водата, добавя се приготвеното сирене, хрупкавият чесън, малко канела, и всичко се смесва. Преди сервиране пастата се гарнира щедро с останалия пармезан, орехите и канелата.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
паста (фетучини или талиатели)
350 г
сирене (рикота, фета)
100 г
настърган пармезан
50 г
орехи
3 скилидки
чесън
1 ч. л.
канела
Приготвяне
1
Пастата се готви във вряща подсолена вода, като се внимава да не се превари (оставя се ал денте).
2
През това време орехите се нарязват и се запичат за кратко в сух тиган, като от време на време леко се разбъркват. Изваждат се в чиния.
3
В същия тиган се сипва маслиновото масло и се слагат скилидките чесън, нарязани на тънки резенчета. Пържат се до златисто и се изваждат от съда.
4
В купа се слагат сиренето, по-голямата част от пармезана и се налива малко от горещата вода, в която се е готвила пастата.
5
Сместа се разбърква с телена бъркалка, докато сиренето придобие кремообразна текстура. Пастата се отцежда от водата, добавя се приготвеното сирене, хрупкавият чесън, малко канела, и всичко се смесва. Преди сервиране пастата се гарнира щедро с останалия пармезан, орехите и канелата.